Bijenvolken te koop/gezocht

Imkers van onze vereniging kunnen onder aan deze pagina melden dat ze momenteel een volk beschikbaar hebben voor leden van onze vereniging. Meldt op hoeveel ramen ze staan en de prijs en dan geven we dat door aan geïnteresseerden. We plaatsen geen mailadressen op de site maar geven je bericht door en melden reacties terug.

De richtlijn is voor de verkoop van een volk op zes ramen is  € 60
Reageer op de berichten via onderstaand formulier dan wordt het doorgestuurd.

Bericht 3 mei 2021:
Van: Ineke Bakker <albertina.bakker@gmail.com>
Onderwerp: gezocht een bijenvolk,
Mijn bijen hebben de winter niet overleefd en daarom ben ik op zoek naar een nieuw volk.

Van: Ineke Bakker <albertina.bakker@gmail.com>
Onderwerp: zwerm gezocht
Ik ben op zoek naar een zwerm voor mijn keniaanse hive (boomstam) tel. 0613053410 0f 0182 351071

Bericht 17 maart 2021:
Ben op zoek naar enkele bijenvolken, liefst onbehandeld!!
Alles aanbieden
Vr gr H v Veldhuisen     henkannemieke@gmail.com

Bericht 22 februari 2021:
Ik ben voor mijn 6 raams Flow Hive opzoek naar een volk + Koningin op Langstroth ramen. Tips zijn welkom!
Job Cederhout <jobcederhout@gmail.com>

Bericht 20 januari 2021:
Hallo allemaal ik heb een vader van 73 die heel erg veel van imkeren houd. Hij had laatst zijn bijen weg gegeven omdat hij tijdelijk weg moest. Nu dat hij terug is wilt hij weer een volk het liefst wilt hij wat ramen voor tussen de €8 en €12 alvast heel erg bedankt!!
Bel 0651405483 Als je iets hebt te bieden!

Bericht 19 januari 2021:
Beste allen,
Ik heb een bescheiden boomgaard en ben op zoek naar een bijenvolk voor de bestuiving.
Ik ben bereid een basiscursus te volgen en hoor graag of er iemand een volk beschikbaar heeft.
Groeten, Mieke

Bericht 5 december 2020:
Hallo,
Ik heb ruimte (en dracht) over en ben op zoek naar bijenvolken zodat ik na de winter meteen aan de slag kan. Ik heb kasten dus alleen volken. Het liefst 2. Ik heb er nu nog maar 1 door roof.
Mijn e-mailadres is ferrydeboer@planet.nl
Groet Ferry

Bericht 3 augustus 2020:
Ten gevolge van de omstandigheden en oplettend imkeren is mijn bescheiden imkerij van 25 volken iets te veel uitgedijd en wil graag wat volken met overwegend jonge moeren verkopen. De volken laten zich zonder beschermingsmiddelen van de imker, behoudens de pijp en geoefend imkerschap, goed te inspecteren. Op ingrepen reageren ze rustig  zonder dat er steeklust wordt opgewekt.

De volken bezetten minimaal 10 broedkamerramen simplex voormaat en hebben broednesten van 8 a 10 ramen, zijn op eigenstand bevrucht. Geselecteerd op voor elke imker gewaardeerde eigenschappen zoals robuustheid tegen ziekten en varroa, handelbaarheid, en haaldrift. Er wordt op mijn stand niet gewerkt met chemische middelen in de volken en selectief tegen varroa behandeld als dat soms nodig is en ingewinterd op een belangrijkdeel eigen honing .

De volken worden op ramen verkocht en de koper krijgt indien nodig of gewenst een uitgebreide instructie over een succesvol bedrijfsplan met eventuele cursusachtige ondersteuning/nazorg.

Als richtprijs moet de koper op 150€ voor een uitstekend volk met een goedleggende koningin van 2020 rekenen. De nieuwe imker zal er prettige volken aan hebben die niet te teleurstellen als ze goedverzorgd worden.

Referenties beschikbaar
Sigis Sparenberg Olst-Wijhe 0570-591215

Berichten 13 juli 2020:
Voor mijn moerloze volk zonder brias ben ik met spoed op zoek naar een bevruchte Buckfast moer.
Wie kan mij helpen?
Alvast bedankt! Grt Mark Eijerbout

Ik ben op zoek naar 2 bevruchte Carnica F1 koninginnen.
Kan iemand me daaraan helpen?
Groet Ruud Koenekoop

Bericht 6 mei 2020:

2 bijenvolken op THB (toplattenkast) te koop. Over te nemen zonder de kast, kan incl latjes indien gewenst. Ook geschikt voor Klotbeute/boomstam etc. Volk hangt nu op 12 latjes per volk op natuur bouw.

Gezonde Nederlandse bijen, geen specifiek ras. alles aanwezig (koningin/BRIAS, honing etc). Af te halen in Almere Buiten. Euro 60 per volk.

Bericht 8 april 2020:
Beste allemaal,
Ik ben opzoek naar een bijenzwerm zonder kast en ramen voor in mijn bijenkast gemaakt uit een boomstam; hij staat in Alkmaar.
Graag contact opnemen via email.
Groetjes Marthijn

Bericht 28 maart 2020:
Mocht iemand de mogelijkheid hebben om een carnica volkje te leveren dan houd ik mij aanbevolen. Graag even een mailtje naar jvlier1973@gmail.com woonachtig binnen een straal van 20 km van ’t Groene Hart.

Bericht 22 maart 2020:
Als beginnend imker ben ik op zoek naar een bijenvolk, liefst in kast.
mvg. Aba

Bericht 16 maart 2020:
Op de website zag ik oproepen van leden die op zoek zijn naar een bijenvolk.  Ik heb 2 volken in de aanbieding.
De volken kosten €250 inclusief kast (2 bk, 1 hk, bodem en deksel). Ze hebben overwinterd op hun eigen honing en zijn nu weer flink actief. De kasten staan in Gouderak.
Met vriendelijke groet,
Eva Kamminga

Ook als een beginnende imker op zoek is naar een volk dan kan hij dat hieronder aangeven: