Bijenvolken te koop/gezocht

Imkers van onze vereniging kunnen onder aan deze pagina melden dat ze momenteel een volk beschikbaar hebben voor leden van onze vereniging. Meldt op hoeveel ramen ze staan en de prijs en dan geven we dat door aan geïnteresseerden. We plaatsen geen mailadressen op de site maar geven je bericht door en melden reacties terug.

De richtlijn is voor de verkoop van een volk op zes ramen is  € 60
Reageer op de berichten via onderstaand formulier dan wordt het doorgestuurd.

Bericht 3 augustus 2020:
Ten gevolge van de omstandigheden en oplettend imkeren is mijn bescheiden imkerij van 25 volken iets te veel uitgedijd en wil graag wat volken met overwegend jonge moeren verkopen. De volken laten zich zonder beschermingsmiddelen van de imker, behoudens de pijp en geoefend imkerschap, goed te inspecteren. Op ingrepen reageren ze rustig  zonder dat er steeklust wordt opgewekt.

De volken bezetten minimaal 10 broedkamerramen simplex voormaat en hebben broednesten van 8 a 10 ramen, zijn op eigenstand bevrucht. Geselecteerd op voor elke imker gewaardeerde eigenschappen zoals robuustheid tegen ziekten en varroa, handelbaarheid, en haaldrift. Er wordt op mijn stand niet gewerkt met chemische middelen in de volken en selectief tegen varroa behandeld als dat soms nodig is en ingewinterd op een belangrijkdeel eigen honing .

De volken worden op ramen verkocht en de koper krijgt indien nodig of gewenst een uitgebreide instructie over een succesvol bedrijfsplan met eventuele cursusachtige ondersteuning/nazorg.

Als richtprijs moet de koper op 150€ voor een uitstekend volk met een goedleggende koningin van 2020 rekenen. De nieuwe imker zal er prettige volken aan hebben die niet te teleurstellen als ze goedverzorgd worden.

Referenties beschikbaar
Sigis Sparenberg Olst-Wijhe 0570-591215

Berichten 13 juli 2020:
Voor mijn moerloze volk zonder brias ben ik met spoed op zoek naar een bevruchte Buckfast moer.
Wie kan mij helpen?
Alvast bedankt! Grt Mark Eijerbout

Ik ben op zoek naar 2 bevruchte Carnica F1 koninginnen.
Kan iemand me daaraan helpen?
Groet Ruud Koenekoop

Bericht 6 mei 2020:

2 bijenvolken op THB (toplattenkast) te koop. Over te nemen zonder de kast, kan incl latjes indien gewenst. Ook geschikt voor Klotbeute/boomstam etc. Volk hangt nu op 12 latjes per volk op natuur bouw.

Gezonde Nederlandse bijen, geen specifiek ras. alles aanwezig (koningin/BRIAS, honing etc). Af te halen in Almere Buiten. Euro 60 per volk.

Bericht 8 april 2020:
Beste allemaal,
Ik ben opzoek naar een bijenzwerm zonder kast en ramen voor in mijn bijenkast gemaakt uit een boomstam; hij staat in Alkmaar.
Graag contact opnemen via email.
Groetjes Marthijn

Bericht 28 maart 2020:
Mocht iemand de mogelijkheid hebben om een carnica volkje te leveren dan houd ik mij aanbevolen. Graag even een mailtje naar jvlier1973@gmail.com woonachtig binnen een straal van 20 km van ’t Groene Hart.

Bericht 22 maart 2020:
Als beginnend imker ben ik op zoek naar een bijenvolk, liefst in kast.
mvg. Aba

Bericht 16 maart 2020:
Op de website zag ik oproepen van leden die op zoek zijn naar een bijenvolk.  Ik heb 2 volken in de aanbieding.
De volken kosten €250 inclusief kast (2 bk, 1 hk, bodem en deksel). Ze hebben overwinterd op hun eigen honing en zijn nu weer flink actief. De kasten staan in Gouderak.
Met vriendelijke groet,
Eva Kamminga

Bericht 9 februari 2020:
Mijn enige volkje is dood, ik deed 2 cursussen maar helaas te laat de varroa behandeling gedaan.
Is er iemand die me weer op weg kan zetten met een volkje.
Alvast bedankt! Oliver

Bericht 19 januari 2020:
Hallo, Ik ben een beginnende imker en op zoek naar een bijenvolk met kast en toebehoren. Wie heeft wat voor me in de aanbieding?
Hartelijke groet,
GertJan

Ook als een beginnende imker op zoek is naar een volk dan kan hij dat hieronder aangeven: