Nieuws

KerstgroetBeste imkers,
2020 is een bijzonder jaar geweest. Door Corona hebben we elkaar veel minder kunnen zien. Veel van onze verenigingsactiviteiten moesten we helaas laten vervallen of op een heel andere manier opzetten. Gelukkig hebben onze bijen van Corona geen last gehad. Ik hoor van vele imkers dat 2020 een goed jaar is geweest met een prima honingopbrengst en gezonde volken. Dit moeten we zo houden.
Met onze vele vrijwilligers hebben wij er het beste van gemaakt. We hebben een leuke natuurwandeling georganiseerd (Coronaproof) bij onze leslocatie aan het Zwarte Pad te Boskoop. Ook hebben wij als eerste vereniging in Nederland een online keuring van bijenproducten gehouden. We mochten zelfs de bekende bijenexpert Dr. Friedrich Pohl (van onder andere het boek: Bijenhouden. Hoe doe je dat?) online begroeten in ons eerste virtuele imkercafé. Het was nog een beetje onwennig om dit alles via de computer te doen, maar we hebben gemerkt dat velen van jullie dit zeer op prijs stellen. Natuurlijk gaat er niets boven elkaar persoonlijk te ontmoeten en te spreken, maar op deze manier blijven we toch in contact met elkaar. Deze online activiteiten bieden zeker ook nieuwe perspectieven!
We gaan 2021 fris tegemoet. De imkercafé ’s zullen zeker in het begin van het nieuwe jaar online gehouden moeten worden. Onze jaarvergadering zal dus online plaatsvinden. Ook gaan we de basiscursus weer opstarten. Vanzelfsprekend houden we jullie van al onze activiteiten op de hoogte.
Wij wensen jullie, ondanks de Coronacrisis, fijne en gezellige feestdagen toe en blijf vooral gezond. Het allerbeste voor 2021.
Namens het bestuur, Rolf Kunneke